REABILITĂRI ALE SPAȚIULUI PUBLIC ÎN ZONA CENTRALĂ
Cluj

Beneficiar: Primăria Municipiului Cluj-Napoca
Colaboratori: Smartbau Construct, Specialist Consulting, Search Corporation
Elaborare: 2010 – 2016
Faze: concept general de amenajare, consultanță tehnică

Calitatea amenajării si funcționalității spațiului public este un factor major al calități vieții în orașe.
Capacitatea și eficiența transportului public în comun este un deziderat firesc, pentru a cărui îndeplinire infrstructura de transport fixă, în cazul municipiului Cluj Napoca liniile de tramvai trebuie să fie în deplină concordanță cu funcționalitatea arterelor pe care sunt poziționate.
Proiectul de amenajare a tramei stradale face parte dintr-un program mai amplu de reabilitare a infrastructurii publice a municipiului, prin care administratia publică locală dorește să consolideze atractivitatea profilului specific Clujului.

În momentul premergător proiectului, zona suferea de disfuncționalități la nivelul circulațiilor autovehiculelor, dar si la nivelul contactului și a parcursului pietonilor spre puncte de interes major. Printre cauzele principale ale acestor disfuncționalități se pot enumera lipsa de ierarhie a traseelor auto, lipsa soluțiilor funcționale de
traversare pietonală și dificultatea de a amenaja soluții tehnice clasice în spațiul insuficient aflat la dispoziție.

Pe tot parcursul tronsonului studiat s-a înlocuit vegetația maltratată de tăieri, care au adus copacii în stadiul în care nu mai puteau oferi nici un fel de beneficiu vizual sau funcțional.
Astfel vegetația nouă va putea garanta un aspect vizual unitar al străzilor, fiind și un semn de înnoire a aspectului orașului.

 

toate proiectele

 
Download Contact Impressum