ANSAMBLU REZIDENŢIAL LA KAISERWEIHER
Kaufbeuren

Iniţiator: municipalitatea Kaufbeuren
Tipul lucrării: concurs de soluţii cu participare invitată
Suprafaţă: 18,5 ha
Colaborare: Franz Ullrich (Plan&Werk) şi Joma Landschaft, Bamberg
Proiectare: toamna 2012

Kaufbeuren este un oraş cu 40.000 locuitori situat în landul german Bavaria.
Scopul concursului este găsirea de soluţii pentru atragerea familiilor tinere în oraş. Ansamblul propus în zona am Kaiserweiher include tipologii variate de case familiale care fac posibile mai multe forme de locuire. Integrarea în ansamblu a elementelor naturale prezente în zonă urmăreşte optimizarea calităţii locuirii.

O gospdărie tradiţională şi un mic lac, aflate pe amplasament, devin parte a noului ansamblu şi îi conferă acestuia o „adresă”. Tipologia gospodăriei, organizate în jurul unei curţi, se regăseşte în structura noului ansamblu: casele se grupează, în număr de trei sau cinci, în jurul unui spaţiu utilizabil în comun de către locatari şi din care se accesează locuinţele. Acestea sînt orientate optim în raport cu soarele, în timp ce spaţiul curţii este destinat micilor comunităţi de locatari.
Ansamblul poate fi realizat în trei etape.

Principalele spaţii naturale sînt date de elemente specifice peisajului antropic din zonă: o livadă răspîndită neregulat pe colină şi pajiştea din faţa gospodăriei tradiţionale. Ambele suprafeţe sînt accesibile cu uşurinţă din locuinţe. Un traseu de promenadă uneşte într-un circuit principalele atracţii şi locuri de odihnă din împrejurimile ansamblului.

planwerk_Kaufbeuren_RO.pdf

 

toate proiectele

 
Download Contact Impressum