REABILITAREA UNEI GOSPODĂRII ŞI PAVILION
Tăutelec

Beneficiar: privat
Suprafaţă desfăşurată: 125 m²
Proiectare şi execuţie: 2003 - 2005
Documentaţii elaborate: casă, pavilion şi anexe, toate fazele de proiectare

Satul Tăutelec este situat în judeţul Bihor, în apropierea graniţei cu Ungaria. Satul a fost fondat la începutul secolului 19, în timpul operaţiunilor de colonizare întreprinse de administraţia austro-ungară. Casele sînt dispuse cu pinionul spre stradă, strada principală funcţionînd ca inel cu mici ramificaţii. Locuinţa, cu un singur nivel, aparţine tipologiei casei cu pridvor şi datează din prima fază a edificării satului (aprox. 1830). Pînă în anul 1996, gospodăria a fost locuită de urmaşii fondatorilor satului şi nu a suferit modificări.
Pentru noua utilizare, se păstrează forma iniţială a casei şi se adaugă în curte cîteva corpuri uşoare realizate din lemn, destinate a găzdui activităţile unui workshop anual cu participare internaţională. Casa veche serveşte în continuare pentru dormit şi gătit, în timp ce pavilionul care desaparte curtea de grădină adăposteşte atelierele.

planwerk_Tautelec_Gospodarie_RO.pdf

 

toate proiectele

 
Download Contact Impressum