REABILITAREA ZONEI CENTRALE
Dej

Beneficiar: Primăria municipiului Dej
Contractare: concurs de soluţii, locul I
Suprafaţă: 34.000m² (spaţii publice)
Proiectare: 2008 - 2009
Documentaţii elaborate:
Reamenajarea spaţiilor publice – proiectant general, toate fazele de proiectare.
Studiu de fundamentare pentru finanţare EU
Premii: premiu acordat de Registrul Urbaniştilor din România

Reorganizarea schemei de circulaţie a zonei centrale permite crearea unei reţele continue de spaţii publice sub formă de piaţete, străzi pietonale şi scuaruri înverzite în jurul pieţei principale. Pentru a armoniza imaginea urbană şi a interconecta spaţiile, este elaborat un concept unitar de pavare, mobilare, plantare şi iluminare.
Prin amplasarea unui parcaj public subteran în Piaţa Bobîlna, este eliberată şi pietonalizată suprafaţa pieţei, deschizînd posibilitatea unor utilizări variate. Accesul carosabil este restrîns la o bandă destinată exclusiv transportului în comun şi intrării în parcaj. Planul de plantare prevede prezervarea şi completarea grupului de castani existent şi flancarea marginilor pieţei şi ale străzilor de acces cu arbori decorativi (lat. Crataegus Carieri,rom. Gherghin). Piaţa este împărţită în diferite zone funcţionale în care, prin intermediul amenajărilor, se urmăreşte obţinerea unor atmosfere distincte. Jocurile de abă amplasate sub castani, alternează jeturile integrate în pavaj cu un sistem de pulverizare fină a apei, pentru împrospătarea aerului în zilele de vară. Zona nordică a pieţei este legată de suprafaţa principală prin intermediul unor trepte şi primeşte un caracter mai liniştit.În scuarul alăturat mediatecii propuse, este amplasat un loc de joacă pentru copii şi locuri de odihnă umbrite pentru părinţi.

planwerk_Dej_Reabilitarea centrului_RO.pdf

 

toate proiectele

 
Download Contact Impressum