GALERIE DE ARTĂ
Dej

Beneficiar: Primăria municipiului Dej
Contractare: concurs de soluţii, locul I, secţiune de proiect
Arie construită desfăşurată: 440m²
Proiectare: 2008 - 2009
Documentaţii elaborate: Proiectant general, toate fazele de proiectare
Studiu de fundamentare pentru finanţare EU

Galeria este o componentă a proiectului mai larg de reabilitare a zonei centrale. Amplasată în Piaţa Bobîlna, galeria este găzduită de un pavilion cu un singur nivel şi arhitectură de inspiraţie clasicistă, construit în perioada interbelică. Intervenţia vizează reabilitarea şi modernizarea spaţiilor expoziţionale, precum şi extinderea acestora cu un nivel.
Clădirea existentă este renovată şi eliberată de construcţiile parazitare mai noi. În interior este refăcută organizarea în anfiladă a spaţiilor expoziţionale şi introdusă o cafenea, ca funcţiune complementară muzeului. Nivelul nou al clădirii este retras faţă de conturul corpului istoric, susţinut de o structură metalică şi are o închidere vitrată în totalitate.
Spaţiul nou creat poate fi utilizat flexibil pentru expoziţii sau evenimente şi dispune de o terasă. Elementul arhitectural al nivelului din sticlă semnalizează funcţiunea publică a clădirii şi o asociază cu cea a muzeului de istorie, aflată pe frontul estic al pieţei. Spaţiile sanitare, anexe şi tehnice sînt grupate într-un volum mascat în spatele galeriei. În faţa intrării principale este amenajată o terasă a cafenelei.

planwerk_Dej_Galeie de arta_RO.pdf

 

toate proiectele

 
Download Contact Impressum