OTPIMIZAREA CIRCULAŢIEI ÎN ZONA CENTRALĂ
Cluj

Beneficiar: Primăria municipiului Cluj-Napoca, reprezentată prin sc Search Corporation srl
Contractare: comandă directă
Suprafaţă: municipiul Cluj, cu detalierea zonei centrale
Elaborare: 2005-2007
Documentaţii elaborate: studiu urbanistic preliminar, concept de valorificare pentru spaţii publice, redactare materiale de presă

Studiul a stat la baza elaborării - de către diferite societăţi de proiectare - şi realizării de proiecte de reabilitare a spaţiului public.
Prima fază a studiului de circulaţie pentru întregul oraş se concentrează asupra zonei centrale. Datorită extinderilor masive ale oraşului din perioada socialistă, cu precădere pe direcţiile est şi vest, centrul oraşului este supus la presiuni mari de trafic, atît de tranzit, cît şi venind din marile cartiere de la periferie.
Trama stradală complicată, a centrului istoric pe de-o parte şi configuraţia topografică a văii care se îngustează în dreptul zonei centrale, pe de altă parte contribuie la blocarea direcţiei est-vest. Lispa spaţiului pentru artere de ocolire a centrului şi criza locurilor de parcare fac din zona centrală un parcurs cu obstacole pentru toţi participanţii la trafic.
Odată cu reorganizarea schemei de circulaţie, sunt selectate segmente de străzi sau unele piaţete pentru o pietonalizare parţială. Schiţe de amenajare şi imagini de principiu a viitoarelor spaţii publice însoţesc planurile în încercarea de a încuraja dezbaterea publică. Studiul fixează, suplimentar, poziţiile unor viitoare parcaje de mare capacitate pe perimetrul centrului istoric, parcaje aflate deja în faze avansate de planificare.
Din 2007, primele rezultate concrete ale studiului de trafic devin vizibile. Printre ele se numără Piaţa Muzeului, pietonalizată şi reamenajată, precum şi străzile de legătură cu Piaţa Unirii.

planwerk_Cluj_Studiu de trafic_RO.pdf

 

toate proiectele

 
Download Contact Impressum